Paradontose er en tandkødsbetændelse som ødelægger knoglen omkring tænderne.

Oftest mærker man ikke selv der er noget galt før i slutningen af sygdommen, når tanden bliver så løs at det generer, eller der kommer hævelse og tandpine, så kan det være for sent at redde tanden.Vi kontrollerer ved alle undersøgelser alle tænder for paradontose. Opdages sygdommen i tide, kan den behandles, og tænderne blive raske. Det er en af grundene til at regelmæssig tandpleje er så vigtig.Paradentose er en infektionssygdom, som rammer ca. 25% af befolkningen.

Sygdommen starter forholdsvis uskyldigt som en tandkødsbetændelse. Hos den, som er disponeret for sygdommen, fortsætter tandkødsbetændelsen i dybden og angriber kæbeknoglen, som tanden sidder fast i. Får sygdommen lov til at fortsætte uopdaget, kan tænderne blive løse og i sidste ende mistes.

Hele forløbet kan være symptomløst!

Det er bl.a. derfor, der er så vigtigt at få efterset sine tænder og tandkød regelmæssigt. Vi undersøger ved hver undersøgelse også tandkødet, så vi kan gribe ind så hurtigt som muligt. Paradentose, som opdages i tide, kan helbredes! Behandlingen består i en særdeles grundig rensning – også under tandkødet. Årsagen til sygdommen – bakterier og tandsten – skal fjernes. Dernæst er det vigtigt, at den daglige mundhygiejne er i top. Vi hjælper med børste, tandtråd, mellemrumsbørster etc. … Vores tandplejere er specialister i dette. Opfølgningen er vigtig! Som en del af paradentosebehandlingen måler vi tandkødslommernes dybder og journalfører det, så vi løbende kan følge forbedringen. I nogle tilfælde er almindelig behandling ikke nok og der skal måske opereres. En kirurgisk paradentosebehandling kan således være en nødvendighed for at vende udviklingen. En antibiotikakur kan også komme på tale.