Huller, knæk og slitage på tænder kan udbedres med stærke og fleksible plastmaterialer.

Løsningen er prisbillig sammenlignet med porcelæn og langtidsholdbar – dog holder facader,kroner og broer i porcelæn endnu længere.

Plast kan indfarves så det til fuldkommenhed matcher de omkringsiddende tænder, – og ved blegning af dine tænder kan plast enkelt og billigt udskiftes, så det matcher dine hvidere tænder.

De er meget, meget pænere end sølvfyldninger! Faktisk kan tandsættet komme til at se ud som nyt med plast!

Det diskuteres stadig, om de kviksøvholdige amalgam-fyldinger har skadelige virkninger; men de er nu så godt som forbudt at lave – af miljøhensyn …
Vi laver dem ikke mere – og har ikke gjort det i mange år.
Plastfyldninger genskaber i et vist omfang tandens oprindelige styrke efter udboringen – sølvfyldningen gør intet for styrken af tanden. En tand med plastfyldning knækker altså ikke så nemt.

Plast tåler ikke fugt, før det er hærdet. Derfor bruger vi kofferdam – en gummidug, som kan holde tanden tør og munden fri for vand, kemikalier og slibestøv – når vi laver plast i kindtænderne. En fordel for dig.

Plast er langt mere krævende at arbejde med. Det kræver langt større omhu at lave plastfyldninger – og det tager længere tid end de gamle sølvfyldninger. Det gør dem dyrere.